05.12.2014

kvalitetnom-analizom-bolje-posjecenosti-web-strainicePostupak izrade web stranice sastoji se od 2 najbitnija djela, postavljanje vizalnog identiteta i daljenje strategije kako bi web stranica svojem vlasniku donosila prihod. Postavljanje vizualnog identiteta i sadržaja bitni su u samom početku i zato su potrebne detaljne informacije o usluzi koja će se prezentirati na web stranici. Sadtržaj mora biti jednostavan i razumljiv, usluge moraju biti kategorizirane kako bi posjetitelj moga jednostavno uoćiti što ga zanima.

Kada je web stranica gotova, sadržaj kvalitetno postavljen tek tada počinje pravi posao, a to je prezentiranje web stranice što većem broju posjetitelja. U hrvatskoj je preko 2,5 milijuna korisnika interneta, preko 1,2 milijuna korisnika društvenig mreža i glavni zadatak web stranice je privući što veći broj posjeta jer statistički gledano, veći broj posjeta povećava i prodaju kroz kanal vlastite web stranice.

Zašto je zapravo potrebna konstantna kvalitetna analiza prometa na web stranici:

1. Web stranica se prvenstveno radi kako bi donosila prihod!

2. Izrada web stranice je važan, ali mali dio do cilja, kada će web stranica postati profitabilna i za svoga vlasnika zaraditi novac, jer zato se i radi, da bi zarađivala.

3. Analiza služi da bi znali prvenstveno tko su vaši posjetitelji, kako su došli do vaše web stranice, koliko se su zadržali, na kojoj usluzi su se najviše zadržali, na kojoj usluzi su odmah otišli, kroz koji kanal su došli, kroz koje kanale najviše dolaze, a kroz koje najmanje, kakvo je općenito stanje pretraživanja vaše usluge na tržištu.

4. Analizu je potrebno raditi na tjednoj bazi jer morate biti upoznati u kojem trenutku raste, a u kojem trenutku se smanjuje broj posjetitelja.

5. Praćenje detaljne statistike dobiva se precizna slika koji je kanal internet oglašavanja idealan za vas, na taj način kvalitetno raspoređujete novac za internet oglašavanje  i stvarate zaradu od uloženog novca, jer kako smo napomenuli web stranica se radi kako bi zarađivala.

6. Kvalitetnom analizom i statistikom sadržaj se na web stranici prilagođava točno prema trendovima i potrebama tržišta i s time vaši posjetitelji vide da ste aktivni u poboljšanju vaših proizvoda i usluga.

Najbitnije je shvatiti da izrada web stranice i daljnje održavanje i izvještaji o prometu na web stranici nisu troškovi nego postupci koji će vas voditi prema prodaji i prihodu. Dobit ćete jasnu sliku što posjetitelji misle o vašoj usluzi i da li ih ona zanima, čak iako je analiza pokazala pad posjeta biti ćete upoznati i moći ćete promjeniti svoju prezentaciju na internetu.

Angažirajte stručnjaka koji će uz održavanje vaše web stranice, raditi kvalitetnu analizu i vas kao vlasnika tjedno obavijestiti o stanju produktivnosti web stranice, vaš zadatak je raditi svoju uslugu što kvalitetnije, a naš zadatak je brinuti se o vama na internetu.

Kontaktirajte nas i podijelit ćemo naše znanje s vama
Jednostavno volimo programirati, raditi lijepe web stranice!

Naši klijenti o nama