28.03.2016

Ovaj članak ću zapravo početi s jednim jednostavnim pitanjem.

Koji je to trenutak kada možemo zaključiti da smo završili izradu web stranice?

Zapravo smatram da ne postoji jedinstven odgovor jer može se reći da je izrada gotova kada je dizajn odobren i sav sadržaj postavljen, zatim kada je struktura testirana na različitim mobilnim i desktop rezolucijama. Ali tada je gotova jedna faza i počinje druga koja je najbitnija, a to je objava stranice i početak mjerenja ponašanja korisnika na web stranici.

To je period kada počinje održavanje i zapravo prava prilagodba sadržaja i strukture, jer prvih 1000 korisnika i njihovo ponašanje će nam dati smjer strukturiranja sadržaja unutar dizajna kako bi povećali stopu konverzije, jer ipak stranicu nismo radili kako bi je vlasnik svakodnevno gledao i divio se jer se njemu jako sviđa, naravno da se vlasniku prije svega treba sviđati, ali ipak stranica se radila da bi stvarala određeni prihod.

na vlastitoj web stranici je ipak sve mjerljivo i zato kroz održavanje same strukture dolazi i dio kada mjerimo ponašanje korisnika na web stranici. Jedan od alata u Google Analytics-u koji će nam kroz nekoliko minuta dati određenu sliku ponašanja korisnika je Behavior Flow alat. svim vlasnicima web stranice govorima da je dovoljno par minuta navečer pogledati Behavior Flow unutar Google Analytics-a i stvarno dobije se ispravna slika o tome da li je sadržaj na određenoj podstranici dovoljno dobar da je zadovoljavajući broj korsnika odlučio da neće napustiti određenu podstranicu nego se dalje nastaviti kretati po web stranici ili napraviti određenu konverziju.

 

Kako je najjednostavnije pročitati i razumjeti podatak u Behavior Flow-u?

Otvorite podatke unutar Google Analytics računa, odaberete karticu Behavior > Behavior Flow.

Ovako bi vam na vrhu trebala konfiguracija biti postavljena:

behavior-flow2

Ono što na prvu vidite su podaci o posjetama određenim stranica, a na vrhu vidite kompletan zbroj, znači ovdje ćete dobiti informaciju da u određenom vremenskom periodu koji vam je postavljen od 2000 posjeta njih 1500 je napravilo drop-off. To znači da je 500 posjetitelja zanimalo da sa startne stranice krenu dalje, a njih 1500 je napustilo tu stranicu i otišlo s web stranice. Naravno da iz tog podatka se ovisno o djelatnosti kojom se bavite mogu zaključiti razni poslovni zaključci, ali sami možete zaključiti da je cilj da nam ovaj alat kaže gdje nam korisnici/posjetitelji najviše odlaze sa stranice i da nas prisiljava da konstantno nakon određenog broja korisnika ili određenog vremenskog perioda poboljšavamo svoju stranicu kako bi mogli sadržajem zadržati što veći broj korisnika.

behavior-flow3Tu možemo vidjeti sve podstranice sortirane od većeg posjeta prema manjem i zapravo dolazimo do informacije u postocima gdje je postotak drop-offa veći, a gdje manji. nema pravila koji je idealan postotak, ali smatram da oni Landing Page-vi na kojima je istaknuta najvažnija ponuda trebao bi imati drop-off manji od 85%, zapravo što manji postotak drop-off-a to znači da je više korisnika ostalo i nastavilo kretanje po web stranici i samim time postoji veća mogućnost za konverziju.

 

Kada kursor miša stavimo na zelenu površinu određene podstranice dobit ćemo jasnu informaciju koliko je posjeta imala ta podstranica i ono najbitnije koliko je drop-off s te podstranice i moći ćemo donijeti zaključke ako je po postotku drop-offa i stope konverzije potrebno mijenjati sadržaj na toj podstranici.

behavior-flow5i zato je bitno shvatiti potrebu mjerenja rezultata ponašanja korisnika na web stranici jer korisnici su zapravo prava publika koja će nam konstantno dati informaciju kako da napravimo strukturu sadržaja koji će donijeti veću stopu konverzije, odnosno da nam korisnik postavi upit, nazove broj telefona istaknut na web stranici. pratite svakodnevno svoje korisnike i njihovo ponašanje i na temelju toga poduzimajte potrebne izmjene na web stranici.

Kontaktirajte nas i podijelit ćemo naše znanje s vama
Jednostavno volimo programirati, raditi lijepe web stranice!

Naši klijenti o nama