03.01.2015

vrhunska-web-stranicaSvaki dizajn web stranice je subjektivan pojam i moglo bi se reći da su stvar ukusa. Ali svakako postoje određeni elementi koji određene web stranice čine svakom oku vrhunskog izgleda. U ovom članku navest ćemo 7 razloga na koje morate obratiti pažnju želite li da i vaš dizajn web stranice bude privlačan i svakom oku ugodan. Naravno postoji puno truda i posla ako želite dobiti vrhunsku web stranicu.

 

 

 

1. Logotip

Logotip je zapravo vodilja koje će boje prevladavati na web stranici, ali i sam dizajn logotipa utječe na kompletan izgled web stranice. Logotip je zapravo veliki dio vizualnog identiteta i njegovom izgledu se mora kvalitetno posvetiti i prije izrade web stranice. Logotip karakterizira tvrtku, uslugu tvrtke te mora biti “glavni vođa” izgledu same web stranice.

2. Grafički elementi, tipografija

Kada dizajner stvara strukturu web stranice jedna od stvari na koju se fokusira su grafički elementi koje se dijele na zaglavlje (header), content, podnožje (footer) i naravno vanjsku pozadinu ukoliko struktura zahtjeva posebnu boju vanjske pozadine. Struktura web stranice se dijeli na wide ili boxed dizajn i važno je pravilno postaviti svaki grafički element ispravno na svoje mjesto. Vrsta i veličina fonta, ikone, custom izrađeni banneri s jasnom porukom koja će karakterizirati vašu uslugu.

3. Fotografije

Profesionalne fotografije koje će prikazati ili karakterizirati uslugu. U trendu su vlastite originalne fotografije, ali one moraju biti “strogo” profesionalnog izgleda. Ako želite da se na web stranici vide vaše originalne slike preporuka je angažman profesionalnog fotografa jer s vašim originalnim slikama svakako vašim posjetiteljima približavate originalnost vaše usluge. Ako niste u mogućnosti napraviti vlastite profesionalne slike postoje razne web stranice gdje se iste mogu kupiti, te njihovim pravilnim odabirom također postižete kvalitetan izgled vaše web stranice.

4. Sadržaj

Sadržaj je zapravo element s kojim vas vaši posjetitelji najbolje upoznaju i tekstovi koje postavljate moraju biti na visokoj razini, napisani u nivou vaših posjetitelja, ne smiju biti dosadni i naravno razumljivi. Kratak tekst i slika moraju vašem posjetitelju pokazati što ste zapravo htjeli reći. Odvojite poseban dio web stranice za pisanje novosti o vašim uslugama i proizvodima, na taj način web stranica će biti dinamična i ono najbitnije zanimljiva što na kraju rezultira i kupnjom vaših proizvoda i usluga. Sadržaj je potrebno povezati s društvenim mrežama te same poveznice ispravno postaviti na web stranicu.

5. Početna stranica

Ovaj element zapravo stvara prvi dojam kod posjetitelja i može se reći da se na izgledu početne stranice najviše posvećuje pažnje. Ona mora biti kombinacija dinamike, znači djela gdje se nešto izmjenjuje, ili kroz izdvojene novosti, galerije slika ili sl. i statičnog djela gdje posjetitelj jednostavno mora razumjeti temu cijele web stranice i vaše usluge. Vrhunske fotografije, kratki i razumljivi tekstovi moraju karakterizirati početnu stranicu.

6. Responsive dizajn

Preko 30% pregleda na web stranicu dolazi s mobilnih i tablet uređaja i dizajn vaše web stranice se mora tome prilagoditi. Stranica maksimalno, odnosno koliko to struktura dopušta mora biti prilagođena svim uređajima, neovisno o njihovoj veličini.

7. WordPress CMS

Trenutno najbolji CMS na svijetu i milijuni web stranica upravo koriste WordPress kao CMS sustav. WordPress je za samog korisnika jednostavan za korištenje i svakom vlasniku web stranice koji nije programer pruža da na jednostavan način ažurira i brine se za sadržaj.

Kontaktirajte nas i podijelit ćemo naše znanje s vama
Jednostavno volimo programirati, raditi lijepe web stranice!

Naši klijenti o nama